Home Dramatherapie
Kunstzinnige Counseling Transactionele Analyse
Gender Support
Ambulante Begeleiding
Contact
Transactionele Analyse

Transactionele AnalyseEen handige toolbox om jezelf (en anderen) beter te begrijpen

Transactionele analyse (TA) is een theorie over de persoonlijkheid van mensen, hun gedrag, communicatie en verandering. In de TA wordt de nadruk gelegd op de communicatie tussen mensen onderling (transactie) maar ook op je interne dialoog. Er wordt samen met jou gekeken naar jouw interne wereld en hoe jij de communicatie ervaart met de externe wereld: de sociale groepen waar jij als persoon deel van uitmaakt (familie, gezin, school, werk, sport etc).
In de therapie ligt de nadruk op persoonlijke groei en verandering, gebaseerd op de uitgangspunten dat mensen meer kunnen dan zij denken, dat ieder mens van waarde is en dat datgene wat we vroeger hebben meegemaakt nog altijd (onbewust) een rol speelt in ons leven in de omgang met onszelf en anderen. De TA kun je gebruiken om je manier van omgaan met mensen effectiever te maken en jezelf beter te leren begrijpen. Hiervoor heeft de TA een hele toolbox aan duidelijke en overzichtelijke modellen die je inzicht geven in jezelf en jouw communicatie met anderen.

Doelgericht en Methodisch  

De therapeut werkt methodisch vanuit een behandelplan. De gereedschapsbox aan modellen die de TA rijk is, wordt tijdens de therapie aan jou geintroduceerd en samen met je therapeut kijk je naar welke modellen jou inzicht en verheldering geven. Samen met de therapeut leer je deze modellen te lezen, begrijpen en gebruiken. Dit kan op een hele rationele en praktische manier, waarbij je de modellen hanteert als inzichtgevende tools, en je de therapeut gebruikt als gesprekspartner en klankbord. Maar we kunnen de modellen ook toepassen in de vorm van een creatieve opdracht, het neerzetten van playmobilpoppetjes in de vorm van een gezinsopstelling of in een dramaopdracht. Hierbij wordt continu met jou afgestemd wat er bij jou past, welke manier jou de meeste inzichten verschaft en waar je emotioneel gezien het best bij fuctioneert.

Transactionele Analyse als behandeling.

Wanneer mensen geconfronteerd worden met problemen waarvoor zij geen oplossing zien, vallen ze soms terug op oude overlevingsstrategieŽn. De therapeut werkt samen met jou met de modellen uit de TA-gereedschapsbox, totdat deze oude vertrouwde overlevingsstrategieŽn (maar vaak ook pijnlijke manieren van overleven) vervangen zijn en jij nieuwe mogelijkheden ziet die beter passen.

Transactionele Analyse wordt o.a. gebruikt bij het oplossen van:
 • Aanpassingsproblemen
 • Emotionele blokkades
 • Problemen met de energiehuishouding zoals bijv. burn-out
 • Faalangst
 • Levensproblematiek
 • Opvoedingsproblemen
 • Relatieproblemen
 • Angststoornissen
 • Emotieregulatiestoornissen
 • Trauma's
 • Verwerken van verlies
Praktische Informatie

De duur van de therapie verschilt per situatie, is afhankelijk van de hulpvraag en zal ook specifiek op jou afgestemd worden. Een individuele therapiesessie duurt een uur. Een intakegesprek gaat altijd vooraf aan de start van de therapie en om de 5 Š 10 sessies wordt er een evaluatiemoment gepland.
Klik hier voor tarieven en vergoedingen.

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.

                    Maak afspraak

Of neem contact met mij op voor een afspraak of voor meer informatie.


                               
  Contact Bedrijfsgegevens Social Media
       Erkend Therapeut

06 10800023
contact@star-counseling.nl

Bezoekadres:

Batostraat 19
3813 LJ AmersfoortStar Counseling
Kvk: 32132654
AGB praktijkcode: 90015371

Algemene voorwaarden

Privacyregeling

Klachtenprocedure


Facebook


Linkedin

Geregistreerd Vaktherapeut

Geregistreerd bij Nederlandse Federatie Gezondheidszorg    Registertherapeut Complementaire Zorg    Quality in Care – kwaliteitssyteem
                                                                            
© Star Counseling 2023