Home
Dramatherapie
Kunstzinnige Counseling
Transactionele Analyse
Gender Support
Ambulante Begeleiding
Contact
Gender Support

Gender Support
Genderidentiteit

Onze samenleving heeft geprobeerd je te vertellen dat je, je moet gedragen naar het lichaam dat je bij je geboorte hebt gekregen en dat je heel netjes in één van de twee hokjes zou moeten passen: man of vrouw. Maar jouw gevoel zegt je iets anders, je voelt je anders dan je eruit ziet of je hebt het gevoel helemaal niet in één van deze hokjes te passen. Je hebt misschien ontdekt dat je jezelf identificeert als het andere geslacht of dat je je het beste voelt ergens tussen deze twee geslachten in, waarbij je delen van beide combineert, of juist helemaal geen van beide. In welk stadium je ook bent met je genderidentiteit of genderexpressie, jij mag er zijn, je bent goed zoals je bent! Je hoeft nooit in een genderhokje te passen zelfs als onze samenleving je probeert te laten geloven dat je dat wel zou moeten doen.

Niet iedereen kent zijn genderidentiteit al op 3-jarige leeftijd. Velen van ons hebben jaren nodig om in ons lichaam te leven en dit als eigen te ervaren, passend bij wie we zijn. Soms kom je tot het besef dat je lichaam helemaal niet passend is bij wie jij bent en hoe jij je voelt. En dat kan veel vragen, twijfels en soms ook angst oproepen.

Of misschien weet al jij precies wie je bent, maar is de beslissing om veranderingen aan te brengen in jouw genderidentiteit of -expressie moeilijk en veelomvattend. Misschien vraag jij je af hoe jouw dierbaren zullen reageren en of je er klaar voor bent om hun reacties te horen.

Gendersupport

Gender Support richt zich op mensen die worstelen met hun genderidentiteit. Of je nou nog twijfelt over je gevoelens ten aanzien van je gender of al zeker weet dat je in transitie wilt. Of je al op een wachtlijst staat bij een genderpoli of nog niet weet of je daar iets mee wilt. Of je al bezig bent met je sociale transitie of dat juist nog heel eng en spannend vindt, in al deze gevallen kun je terecht bij Star Counseling.
Samen met de therapeut bekijk je waar je hulp bij nodig hebt. Je hoeft hier niet alleen mee te worstelen!

Wat je van mij mag verwachten

De wachtlijsten zijn lang bij de genderpoli's en veel mensen staan er gedurende het lange wachten op een eerste afspraak helemaal alleen voor. Ik kan geen diagnoses stellen, jou niet (verder) op een wachtlijst krijgen bij een genderpoli en je ook geen medische behandeling bieden.
Ik kan jou wel ter overbrugging van die lange wachtlijst ondersteuning bieden. Vanuit kennis en ervaring bied ik jou een luisterend oor, kan ik je helpen met je twijfels, onzekerheden en angsten,  je ondersteunen bij je sociale transitie en meedenken over vervolgstappen. Ik gebruik hierbij mijn kennis en ervaring als therapeut, waarbij ik niet alleen gesprekstherapie kan inzetten maar ook dramatherapie, kunstzinnige counseling en transactionele analyse, als dat bij jou past en jou zou kunnen helpen. Ik ben naast therapeut ook moeder van een transgender zoon die momenteel middenin zijn transitie zit. Juist door onze ervaring dat hij, gedurende de 3/4 jaar wachten op afspraken bij de genderpoli, nergens anders terecht kon en daardoor zijn sociale transitie grotendeels alleen heeft moeten doen, wil ik mij nu ook graag inzetten voor jou!


Praktische Informatie

De duur van de therapie/begeleiding verschilt per situatie, is afhankelijk van de hulpvraag en zal ook specifiek op jou afgestemd worden. Een individuele therapiesessie duurt een uur. Een intakegesprek gaat altijd vooraf aan de start van de therapie en om de 5 á 10 sessies wordt er een evaluatiemoment gepland.
Klik hier voor tarieven en vergoedingen.

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.

                    Maak afspraak

Of neem contact met mij op voor een afspraak of voor meer informatie.


                               
  Contact Bedrijfsgegevens Social Media
       Erkend Therapeut

06 10800023
contact@star-counseling.nl

Bezoekadres:

Batostraat 19
3813 LJ AmersfoortStar Counseling
Kvk: 32132654
AGB praktijkcode: 90015371

Algemene voorwaarden

Privacyregeling

Klachtenprocedure


Facebook


Linkedin

Geregistreerd Vaktherapeut

Geregistreerd bij Nederlandse Federatie Gezondheidszorg    Registertherapeut Complementaire Zorg    Quality in Care – kwaliteitssyteem
                                                                            
© Star Counseling 2023