Home Dramatherapie
Kunstzinnige Counseling Transactionele Analyse
Gender Support
Ambulante Begeleiding
Contact
Kunstzinnige Counseling

Kunstzinnige CounselingVerbeelden, verwoorden en helen.

Bij kunstzinnige counseling werken we met creatieve materialen, zoals tekenen, schilderen, boetseren, in de vorm van opdrachten tijdens een hulpverlenend gesprek. Werken met beeldend materiaal maakt zichtbaar wat er in je omgaat. Je brengt hierdoor je gevoelens van binnen naar buiten.
Als mens hebben we het verlangen uit te
drukken wat in ons leeft. Door te werken met beeldend materiaal kan contact gemaakt worden met diepere emoties, zowel positieve als negatieve. Het helpt je die emoties te uiten en tot verwerking ervan te komen. Zo kan een innerlijke ontwikkelingsweg worden afgelegd: een weg van persoonlijke groei.

Doelgericht en Methodisch  

De therapeut
werkt methodisch vanuit een behandelplan. Bedenkt creatieve opdrachten, stelt vragen en helpt met het zoeken naar antwoorden tijdens het bespreken van de creatieve opdracht. De verkregen  inzichten verwerk je daarop weer in een volgende opdracht. Het helpt je om antwoord op de vragen in jezelf te vinden. De kracht van de creatieve opdrachten is dat het gemaakte werk meer laat zien dan je soms in woorden kan zeggen.
Kunstzinnige counseling kan je helpen bij het uiten van je emoties, je leren om meer inzicht te krijgen in wat er in je hoofd omgaat en wat er onbewust nog meer speelt.


Kunstzinnige Counseling voor kinderen

Kinderen spelen van nature en verwerken ongemerkt veel van hun ervaringen in hun spel. De meeste kinderen zijn creatief en houden van tekenen, schilderen en werken met klei, waardoor het voor hen een activiteit is die weinig/geen angst, prestatiedrang of perfectionisme oproept. Dit maakt het werken met beeldende materialen laagdrempelig en toegankelijk.
Ik ga altijd uit van de interesses die een kind toont. Door aan te sluiten op de belevingswereld van het kind, creŽer ik een veilige situatie, waarin uw kind stapjes kan gaan nemen in de dingen die het moeilijk of eng  of spannend vindt. Werken met tekenmateriaal, verf of klei maakt de stap om iets nieuws te proberen minder groot. Je kind kan bijvoorbeeld ervaren dat het meer kan dan het zelf dacht, het aandurft om iets nieuws uit te proberen of durft te experimenteren met creatief materiaal. Het krijgt daardoor zelfvertrouwen en meer geloof in zijn eigen kunnen.

Kunstzinnige Counseling voor volwassenen

Volwassenen kunnen soms erg 'in hun hoofd' gaan zitten, waardoor ze hun gevoelens niet goed ervaren of herkennen en het gevoel krijgen vastgelopen te zijn. Werken met beeldende materialen in een op maat gemaakte opdracht kan je helpen om weer bij je emoties te komen, deze onder ogen te zien en/of te verwerken. Doordat je samen met je therapeut door de creatieve opdracht werkt, de eigenschappen van het creatieve materiaal ervaart en er daarna woorden aan geeft, maak je onbewuste processen in jou zelf, bewust. Dit geeft je meer inzicht en vertrouwen in jezelf.


Praktische Informatie

De duur van de therapie verschilt per situatie, is afhankelijk van de hulpvraag en zal ook specifiek op jou of je kind afgestemd worden. Een individuele therapiesessie duurt een uur. Een intakegesprek gaat altijd vooraf aan de start van de therapie en om de 5 Š 10 sessies wordt er een evaluatiemoment gepland.
Klik hier voor tarieven en vergoedingen.

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend.

                    Maak afspraak

Of neem contact met mij op voor een afspraak of voor meer informatie.


                               
  Contact Bedrijfsgegevens Social Media   
       Erkend Therapeut

06 10800023
contact@star-counseling.nl

Bezoekadres:

Batostraat 19
3813 LJ AmersfoortStar Counseling
Kvk: 32132654
AGB praktijkcode: 90015371

Algemene voorwaarden

Privacyregeling

Klachtenprocedure


Facebook


Linkedin

Geregistreerd Vaktherapeut

Geregistreerd bij Nederlandse Federatie Gezondheidszorg    Registertherapeut Complementaire Zorg    Quality in Care – kwaliteitssyteem
                                                                            
© Star Counseling 2023